Coach Den Haag

Waar het voor jou echt om draait in je leven
In een coachingstraject ondersteunen we jou bij het behalen van je zelf gestelde doelen. Deze doelen kunnen natuurlijk op velerlei gebied liggen. Denk bijvoorbeeld aan een betere balans tussen werk en privé, beter omgaan met stress in je privé of werksituatie of meer ontspannen om gaan met situaties die je nu moeilijk vindt. Misschien wil je wel een nieuwe weg inslaan en heb je daar twijfels over of weet je nog niet precies hoe dit aan te pakken.
Ook kunnen we je helpen minder angstig te voelen in privé of werksituaties. Wellicht zit jouw doel op een ander gebied en heb je bijvoorbeeld het gevoel altijd voor iedereen klaar te staan en kom je daardoor onvoldoende aan jezelf toe. Soms gaat dit samen met het gevoel een (te) kort lontje te hebben, waardoor je vrij snel of onverwacht uit je vel springt of je innerlijk boos voelt zonder dit te uiten. Het vinden van balans tussen je eigen behoeften en die van anderen is essentieel bij de aanpak hiervan. Hierdoor voorkom je uiteindelijk ook gevoelens van ontevredenheid die zich kunnen uiten in te veel eten, roken, drinken, tv kijken of andere verslavingen of gevoelens van leegte, gedeprimeerdheid of overspannenheid.
Ook kan je het gevoel hebben te blijven hangen in ingesleten patronen en dat je daar moeilijk uit komt. Dat kan zijn in de relatie met je partner, ouders, kennissen, vrienden of collega’s. Wij kunnen je dan helpen deze patronen te doorbreken.Wanneer je overspannen of burnout bent, kunnen we je helpen bij stappen richting herstel van je energie te zetten. Dit kan nodig zijn om beter te kunnen functioneren in een druk of hectisch privé-leven en/of om tot reintegratie op je werk te komen.Soms leidt langdurige overbelasting tot een of meerdere chronische lichamelijke klachten die in de categorie ‘onbegrepen lichamelijke klachten’ vallen. Natuurlijk is het dan allereerst goed om een medische oorzaak uit te sluiten. Mocht je dat traject doorlopen hebben dan kunnen we samen kijken waar mogelijk de oorzaak ervan ligt. Wanneer de klachten samen gaan met spanning of druk dan kan aanpassing van je ideeēn over alle ‘moetens’ in je leven helpen. Soms liggen er ingesleten overtuigingen en patronen aan ten grondslag waardoor klachten in stand worden gehouden. Samen kunnen we kijken of daar alternatieven voor zijn. Als klachten al langer bestaan en niet verdwijnen kan het goed zijn om te kijken hoe je daar het beste mee om kunt gaan. Neem contact op > >
coaching
René van der Wilk
Psycholoog – Coach Den Haag
Thérèse van der Velden
Psycholoog – Coach Den Haag

Referenties over Van der Wilk

Herma, 44 jaarIk heb Rene ervaren als een sympathieke man waar ik mijzelf zeer op mijn gemak voelde om gedachten en gevoelens die in de weg zitten/zaten bespreekbaar te maken. Om, met oefeningen, je uit die herhalende gedachten te trekken en er anders naar leren te kijken. Ook was het belangrijk voor mij om te realiseren door die gesprekken dat ik de lat voor mijzelf wel erg hoog had liggen.De nuchtere benadering van René zorgde ervoor dat ik hier goed mee aan de slag kon.

Janine, 41 jaarIk had al een tijdje het gevoel tegen overspannen aan te zitten. Ik sliep slecht, had last van hyperventilatie en voelde me opgejaagd Ik ben toen op zoek gegaan naar een psycholoog bij mij in Den Haag en zo bij René terecht gekomen. Samen hebben we gekeken waar er winst te boeken was in mijn drukke bestaan en hoe ik meer rust kon krijgen. De gesprekken en oefeningen hebben me veel inzicht gebracht, niet alleen in mezelf maar ook in de relaties met anderen. De confrontatie met mezelf en hoe ik al jaren bezig was, was in het begin best wel lastig. Nu ben ik erg blij dat ik de stap gezet heb. Ik heb nu het gevoel weer meer te leven.

Wim, 39 jaarIk was telkens bloed nerveus, als ik in het openbaar moest spreken. Omdat dat een essentieel onderdeel van mijn werk is, ben ik op zoek gegaan naar hulp hiervoor. René heeft me binnen een aantal gesprekken daar vanaf weten te helpen. Ik vind het nog wel spannend, maar ben nu veel rustiger, en merk zelfs dat ik er meer en meer plezier in krijg.

Bekijk alle referenties

Van der Wilk helpt bij:

  • Het zetten van nieuwe stappen
  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Stress
  • Onzekerheid
  • Overspannenheid
  • Burnout (voorkomen en herstel)
  • Herintreding (huidige of nieuwe werkgever)
  • Angstklachten
  • Gedeprimeerdheid
  • Loopbaanvraagstukken